Dávur Birgisson og Solveig Kaae, fløjte og guitar

Fredag d. 28. juli . Kl 10.30

Færøske Dávur Birgisson er sin unge alder til trods kendt for sit karismatiske, inderlige og udtryksfulde spil. På scenen står også den unge, talentfulde fløjtenist Solveig Kaae, og de to præsenterer både nye værker samt klassiske værker for fløjte og guitar. Her vil være værker af blandt andre M. Guiliani, J. S. Bach, A. Piazolla og Atli K. Petersen.

Artist Information

Dávur Birgisson er født i 1995, og opvokset på Færøerne. Han begyndte at spille guitar på Tórshavn´s Musikskole da han var 9 år gammel, og begyndte på Musikalsk Grundkursus i 2010, hvor han fik sit diplom i 2013.

Som 17 årig kom han ind på Det Kongelige danske Musikkonservatorium med topkarakter, og flyttede til Danmark samme år for at studere på bacheloruddannelsen hos lektor Jesper Sivebæk. Siden da har han deltaget i mange workshops og masterclasses, og spillet for stjerneguitarister, som f.eks. Marcin Dylla, Aniello Desiderio og Timo Korhonen.

Udover at fokusere på guitarens solorepertoire har Dávur spillet meget kammermusik, bl.a. med fløjte, violin, sang og forskellige guitarensembler.

I februar 2017 vandt han 1. Pris i Stella Polaris – konkurrence for unge klassiske musikere, og i april 2016 vandt han 1. Pris i Køge kammermusikkonkurrence sammen med sin guitartrio ”Trio Imprevisto”.

Dávur spillede sin bachelorkoncert og modtog sit diplom i juni 2016, og er nu i gang med at tage kandidatuddannelsen.