Josefine Opsahl

Torsdag d. 27. juli . Kl. 10.30

Vi har glædet os enormt til denne koncert for solocello med musiker og komponist Josefine Opsahl. Josefine har sin alder til trods allerede modtaget stor opmærksomhed og hyldest for sit genrebrydende virke, sit brede, musikalske cv og sit smukke spil. Til Koncerten spiller Josephine både egne værker for cello og elektronik, og præsenterer publikum for et helt nyt repertoire for cello. Værker af græske Christos Farmakis, islandske Hugi Gudmundsson og danske Niels Rosing-Schouw er blandt andre på programmet.

Koncerten præsenterer noget af det allernyeste på scenen for klassisk musik og kompositionsmusik. Vi glæder os til at præsentere koncerten på Nordisk Kammermusikfestival!

Artist Information

Josefine Opsahl (cello) er en af vor tids mest spændende, unge cellister. Med et stort repertoire særligt indenfor ny kompositionsmusik og med brug af elektronik samt improvisation, har hun uropført adskillige værker, både solo og i kammerbesætninger, herunder værker af Niels Rosing-Schow, Sunleif Rasmussen, John Frandsen, Martin Lohse, Christos Farmakis og Moondog. Josefine spiller til daglig i improvisations -og lydkollektivet We like We, samt det progressive folkemusikensemble, ‘KOTTOS’, begge ensembler, der udforsker grænselandet for den klassiske genre og udfordrer den gængse genreopdeling med sin egen unikke musik.Ved siden af sit virke som udøvende musiker, har Josefine Opsahl komponeret en række værker for solo cello samt forskellige ensembler.