Spanske og Sydamerikanske toner for guitar

Fredag d. 27. juli . Kl. 10.30

Program:
Joaquin Turina (1882-1949):
Sonata: Allegro
Andante
Allegro vivo

Heitor Villa-Lobos (1887-1959):
Mazurka-Choro
Chorinho

Agustin Barrios Mangoré (1885-1944):
Julia Florida
Vals

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Fuga BWV 1000

Isaac Albéniz (1860-1909):
Serenata Granada
Mallorca
Leyenda de Asturias

Medvirkende: Mikkel Andersen, guitar.

Om musikerne

Den danske guitarist Mikkel Andersen er født i 1972 og uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium i Ålborg, Royal College of Music i London samt Det jyske Musikkonservatorium i Århus.

Han har spillet koncerter som solist og som kammermusiker både herhjemme og i store del af Europa, USA, Canada, Syd- og Latinamerika og i hele Norden.

I 2009 udgav han CDen El llanto de la guitarra efterfulgt af Puesta de sol i 2012. Begge udgivelser er blevet spillet intensivt på klassiske radio kanaler, og El llanto de la guitarra var ved udgivelsen Ugens CD i P2. Februar 2017 udgav han sin 3. Solo CD Un buen Día med musik fra Spanien og Sydamrika samt af forskellige tyske og italienske barokkomponister.

Mikkel har særligt udmærket sig i sit store engagement i ny komponistionsmusik. En række danske og udenlandske komponister har derfor skrevet værker dedikeret til og uropført af Mikkel, hvilket har bragt en række dansker værker ud af landet og en række udenlandske værker ind i landet – en kultureksport/import, der har medført både anerkendelse og synlighed i store dele af hele verden.

I 2012 startede Mikkel Andersen con amore-projektet Casa de la Guitarra – Københavns Guitarskole, der har til huse i Kvarterhuset på Amagerbro og skaber fællesskab for en række guitarelever i alle aldre. Og rummer børn fra alle samfundslag og typisk med udvikling af de særlig sensitive kompetencer som børnene bærer naturligt. Guitarskolen har desuden samarbejde med Børnekulturhuset Ama´r.

Mikkel Andersen og Københavns Guitarskole – Casa de la guitarra – har i øvrigt nært samarbejde med udvikling af guitarpædagogikken på musikskolerne i Maniitsoq og Sisimiut i Grønland og nyder det sociale engagement i samarbejdet med lærerne og undervisningen af de grønlandske børn.